søndag den 30. september 2012

En fest for en engel


Lørdag formiddag var vi på skolen til Michaelsfest -en fest for en engel. Som altid, var der fyldt med glade børn og forældre der glædede sig til, at se deres dejlige børn optræde med sang, dans og skuespil.Lidt om Skt. Michael:

Beretningerne om Skt. Michael og billederne af ham er mange. Han har fulgt menneskeheden gennem tiderne.
I Biblen, nærmere betegnet i Johannes åbenbaring, 12 kap. Vers 7-8-9 smider Skt. Michael og hans engle dragen ud af himlen og ned på jorden. På jorden opstår så behovet for at bekæmpe det onde. Og her dukker så billedet af Ridder George og andre ”Michaelsriddere” op. Inspireret og styrket af Skt. Michael tager de kampen op mod dragen - det onde på jorden. En kamp, der egentlig begyndte i den åndelige verden og derefter fortsatte på jorden.
I middelalderen kæmpede de kristne riddere med ”Michael i kamp mod dragen” på deres bannere.
De dedikerede deres sejre til ham, og fra år 813 fejrede man ham d. 29. september.
På dette tidspunkt, såvel som i dag, var menneskenes bevidsthed i sommerhalvåret meget ude i naturen. Sanselivet flagrede ude blandt lys, varme, farver, dufte, fester og liv og glade dage.
Den åndelige bevidsthed havde (har) trange kår i sommertiden. Men når mørket igen meldte sig omkring efterårsjævndøgn, kunne den indre verden komme stærkere til bevidsthed. Og på vej ind i den mørke tid hvor ydre og indre drager kunne lure, havde man brug for Michael ved sin side. Derfor lagde man Michaels-dagen på dette tidspunkt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar